Τα φρέσκα φρούτα προστατεύουν από έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Από το χωράφι μας... στο πιάτο σας!

Τα φρέσκα φρούτα προστατεύουν από έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

23 Απριλίου, 2018 Φρούτα και Λαχανικά 0

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη μεγάλης κλίμακας που έγινε στην Κίνα η τακτική κατανάλωση φρέσκων φρούτων μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά έναντι του εμφράγματος και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η μελέτη, της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, και διαπίστωσε ότι οι ενήλικοι που έτρωγαν φρέσκα φρούτα όπως μήλα και πορτοκάλια σε καθημερινή βάση, είχαν κατά το ένα τρίτο μικρότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν σπάνια ή καθόλου φρούτα.

Οι επιστήμονες είχαν συλλέξει στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 500.000 ενήλικες, 50-79 ετών, χωρίς ιστορικό καρδιακής νόσου. Λιγότεροι από ένας στους πέντε έτρωγαν φρούτα καθημερινά. Κατά τη διάρκεια των επτά ετών της μελέτης, εκείνοι που έτρωγαν ποσότητα μισού φλιτζανιού φρούτων καθημερινά είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο μείζονος καρδιαγγειακής νόσου. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες για να αποδειχθεί ότι όντως η κατανάλωση φρούτων έχει μετρήσιμα οφέλη υγείας. Οι ειδικοί όμως συστήνουν τους καταναλωτές να τρώνε φρέσκα φρούτα σε μεγάλες ποικιλίες, αντί να περιορίζονται σε δύο ή τρία είδη.
Πηγή: http://www.itrofi.gr/f

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *